En höst i böckernas och litteraturens tecken

Jag skulle vilja jobba mer med text och skrivande, tänkte jag i våras. Jag vet inte exakt hur, men vid sidan om föreläsningar, workshops och utbildningar så vill jag att text och skrivande ska ta mer plats i min jobbvardag.

Och så under sensommaren, utan förvarning, trillade tre fantastiska projektet ner i mitt knä:

Projektledning av en skrivtävling för unga! Deadline är den 5 november, tävlingen riktar sig till den som är 16-21 år och bor eller har bott i Kronoberg. Känner du någon i målgruppen, eller kanske någon som känner någon som känner någon? Sprid gärna länken till information om tävlingen! Tusen tack!

Dessutom projektleder jag delar av Läsfest, en litteraturvecka som anordnas av bibliotek och studieförbund i Kronobergs län, Det fria ordets hus i Växjö och Smålandsidrotten, med stöd av Biblioteksutveckling Blekinge och Kronoberg.

Och så handleder jag sex elever som går en utbildning i berättande vid Fridhems folkhögskola. De berättar i olika genrer och inom olika områden och jag lär mig minst lika mycket som jag hoppas att jag bidrar med under våra samtal.

Inte kunde jag gissa att det var exakt så här min önskan om mer text i mitt liv skulle uppfyllas, men jag tackar och tar emot. Det blir en litterär höst, helt enkelt. Bring it on!

facebook_flode_1200x6282.jpg