Vad behöver vi som brinner för att komma till vår rätt?

Kaffe och semla behöver vi. Men utöver det?

Kaffe och semla behöver vi. Men utöver det?

Som du kanske vet så skriver jag en bok. Det är många år sedan jag skrev boken Brinna! Att göra skillnad som ledare i en ideell organisation och nu är det dags för nästa.

Målgruppen är i stort sett densamma: människor som är engagerade och som brinner.

Men den här gången handlar det om dig som person, snarare än om bara ledarrollen. Målgruppen är dessutom bredare, vi som brinner och som är engagerade är inte alltid ideellt engagerade. Ibland får vi utlopp för det där engagemanget på andra sätt, till exempel genom att driva eget företag utifrån en passion.

Boken skulle kunna ha arbetstiteln Konsten att göra skillnad och må bra under tiden. Eller kanske Att brinna utan att brinna ut. Det handlar om personlig utveckling, om självledarskap för oss som har ett starkt engagemang.

Arbetet med boken ger mig möjlighet att gå tillbaka och sammanfatta många av de insikter jag har fått genom åren, både om mig själv och om er som jag har mött genom workshops, utbildningar och i coaching. De senaste veckorna har jag dessutom genomfört intervjuer med en handfull personer som fått representera bokens målgrupp.

Jag börjar se en del mönster. Vi är mer lika än vi kanske tror, vi som brinner.

Idag gjorde jag en livesändning på Facebook där jag pratade om fem av de mönster eller kanske kännetecken som blivit tydliga för mig den senaste tiden.

Vad känner du igen dig i? Och vad behöver du för att komma till din rätt?

Här är de fem mönster som jag pratar om i videon:

Vi vill väldigt mycket. Det finns så många roliga och spännande idéer att förverkliga och så många saker som är viktiga och som behöver vår energi. Det gör det svårt att välja, att prioritera bland alla möjligheter.

Svårigheten med det är att vi dessutom vill mycket även när det gäller ambitionsnivå. Vi vill genomföra saker med hög kvalitet. Halvdant är liksom inte vår grej. Ska någonting göras så ska det göras ordentligt.

Därför är många av oss också rätt bra på prioritering. Vi har testat många olika metoder för att organisera tankar och projekt och vi kan få in rätt så mycket i kalendern.

Men ibland behöver vi rensa. Ta ett steg tillbaka och fråga oss vad som måste bort för att vi ska hålla över tid och göra den skillnad vi vill göra. Det kan ibland vara en ganska smärtsam process.

Vi tvivlar på att vi gör tillräckligt. Det här hänger ihop med föregående punkt. Vi kan känna oss otillräckliga och frustrerade för att vi inte gör tillräckligt stor skillnad, tillräckligt fort på tillräckligt många områden.

Det finns alltid mer att göra. Det är baksidan av att driva projekt eller jobba med något som känns livsviktigt, som vi verkligen brinner för. Det gör det svårt att känna sig helt nöjd, den där mållinjen har en tendens att flytta sig framåt hela tiden.

Förändring är ett normaltillstånd. Vi utvecklar och förändrar saker hela tiden. Inte för att vi tycker att allting är dåligt, det är bara det att vi har ett slags utvecklingsglasögon på oss för det mesta. Vi ser hela tiden möjligheter att förbättra, att ta nästa steg.

Vi vana vid att vara i förändring och vi vet att det kan innebära en viss osäkerhet och ibland också kaos. Vi kan inte veta exakt vad som kommer att hända eller hur saker kommer att lösa sig. Det går inte att veta allt hela tiden. Vi testar olika sätt, fungerar inte en väg så letar vi upp en annan. Det viktiga är att saker utvecklas åt rätt håll.

Det här är en punkt som kan kännas självklar för oss. Men den där förändringsviljan blir väldigt tydlig när vi samarbetar med personer som värderar stabilitet och kontinuitet högre än förändring. Då kan det krocka och vi kan prata förbi varandra.

Vi följer inte normen, men vi bryr oss om vad andra tycker. Det här är en slags paradox. Å ena sidan går vi vår egen väg och låter inte andras åsikter styra oss. Vi har lärt oss att bortse från andras föreställningar om vad som är möjligt, vi försöker att lita på vår egen magkänsla istället.

Samtidigt är många av oss känsliga för hur andra mår, vad andra tänker och tycker. Vi vill inte göra andra besvikna. Vi tar ansvar för hur vi påverkar andra. Ibland till och med lite större ansvar än vad som är helt rimligt.

Ibland undrar vi vad vi sysslar med. För många av oss är det som att vi med jämna mellanrum hamnar i lite av en identitetskris, även om det nog låter värre än det är. Då och då är det dags igen och de välbekanta tankarna dyker upp: vem är jag nu igen? Vad är viktigt för mig? Vad betyder det för mig att lyssna på min inre kompass och varför gör jag egentligen det jag gör? Har jag valt rätt?

I mitt fall, som egenföretagare, så yttrar sig detta i tvivel när det gäller ifall det finns en röd tråd i det jag gör eller inte. Jag känner mig splittrad och förvirrad, tills jag hittar fotfästet igen och inser att det visst hänger ihop. Jag vet visst vem jag är och vad jag gör. Det är bara det att jag behöver sakta ner lite ibland så att jag inte springer ifrån mig själv.

Känner du igen dig?

Vilken av punkterna känns mest sann för dig just nu? Och vad behöver du just nu, för att komma mer till din rätt och må bra, samtidigt som du får använda alla dina superkrafter?

Har du förresten lämnat din e-postadress så att jag kan hålla dig uppdaterad när det gäller boken och andra saker? Jag planerar till exempel ett coachingprogram framåt hösten, med utgångspunkt i de här frågorna. Skrolla längst ner på sidan och prenumerera, så hörs vi snart igen!