Podd #4 Karriärtips för eldsjälar

Therese Hagstedt har genom åren hjälpt hundratals människor att börja lyssna på sin egen inre röst och hitta sin egen väg genom livet. Hon är en klok, erfaren och skicklig coach, föreläsare och utbildare, men framför allt är hon en av mina allra bästa vänner. Vi har dessutom drivit företag tillsammans och fortsätter att stötta varandras vägval genom ömsesidigt mentorskap.

Många som söker sig till Therese har en känsla av att de är på fel plats i livet: en alltmer gnagande insikt om att de har hamnat i fel jobb. Ofta är känslan sammankopplad med en oro för vad det skulle innebära att ta den där känslan på allvar och börja söka svaret på vad de egentligen vill jobba med. Med hjälp av Thereses coaching och andra verktyg kan de äntligen påbörja arbetet med att hitta och börja följa sin egen väg.   

Podd #2 Om att ta steget och förverkliga sin dröm

I poddens andra avsnitt pratar jag med Maria Estling Vannestål som driver podden Drömmen om Målajord. I sin podd intervjuar Maria människor som har vågat lyssna inåt och följa sin dröm. Det ser ut på många olika sätt, men jag är nyfiken på om Maria har sett några röda trådar, några gemensamma nämnare bland sina gäster. 

Vad är det som krävs för att vi ska våga bryta upp, bryta normer, byta riktning? Vad har de gemensamt som har tagit steget? 

Podd #1 Vem räddar världen om jag tar semester?

Välkommen till det allra första avsnittet av podden Leva gott! Här utforskar jag olika aspekter av att leva ett gott liv i dubbel bemärkelse: ett liv som är gott för mig och där jag samtidigt gör gott för andra människor och för planeten.

I det första avsnittet samtalar jag med samtalsterapeuten Fredrik Persson om att stå ut med insikten om att det jag gör bara är en bråkdel av vad som egentligen skulle behövas. Hur hanterar jag känslan av vanmakt över skillnaden mellan världens elände och min egen förmåga att hjälpa? Hur tillåter jag mig att ta hand om mig själv, vara glad och njuta av livet, samtidigt som mina medmänniskor svälter eller flyr från sina liv?