Vad innebär ett gott liv?

2021 är inget vanligt år. Världen är fortfarande satt i undantagstillstånd och ingen kan säga exakt när vi kan gå tillbaka till det normala.

Om vi nu vill det. Hur mycket gillade vi egentligen det normala?

Kanske är det viktigare än någonsin att vi landar i oss själva och påminner oss om vad som är viktigt. För vår egen skull och för att vi ska kunna bidra till en mänskligare och mer hållbar värld.

Vad är viktigt för dig?

Vilka pusselbitar behöver du för att må bra i din vardag, komma till din rätt och göra skillnad? Hur väljer du väg i stort och i smått och hur balanserar du olika saker som du värderar högt, hur lever du medvetet?

Ledstjärnor är en distanskurs där du reflekterar över olika delar av ditt liv, letar ledtrådar och sätter ord på några saker som hjälper dig att komma ihåg vad som är viktigt för dig.

Du är på jakt efter tydliga ledstjärnor att styra efter, som du har valt ut och formulerat med omsorg.

Ledstjärnor handlar om behov, om önskningar, om längtan. Och om tacksamhet och tillfredsställelse eller nöjdhet över det du redan har.

En stjärnkarta

Dina ledstjärnor kan vara ett stöd när du fattar viktiga beslut och planerar för framtiden. 

Det blir lättare att hitta fotfästet igen när du känner dig förvirrad eller frustrerad. Du kommer snabbare tillbaka på banan när du råkar komma ur kurs eller gå vilse en smula.

De gör det också lättare att uppmärksamma och uppskatta det du redan har, eller att förstå vad det handlar om när någonting skaver eller känns fel.

Det handlar inte om att bedöma eller betygsätta ditt liv. Ledstjärnorna är inte mål som ska uppnås. De är mycket större och viktigare än så.

De är din stjärnkarta att navigera efter, i stort och i smått. Ett sätt att lära känna dig själv och vad du värderar högt, vad som får dig att må bra.

Med dina egna ord

Tycker du om struktur och gillar att få en ram för dina funderingar, en stig att följa? Samtidigt som det är superviktigt för dig att få göra på ditt eget sätt? Jag vet, för sådan är jag också.

Det är så jag har byggt den här kursen. Jag leder dig, men du bestämmer. Du avgör vad som är viktigt för dig och hur du vill formulera det.

Om du tycker om ord, symboler, bilder, metaforer, berättelser, kanske till och med besvärjelser om du är på det humöret, då tror jag att den här kursen passar dig.

Särskilt om du tycker om att reflektera över vem du är och hur du fungerar och vill inleda den här hösten med att ta dig tid att landa i dig själv.

 

Vill du att jag hör av mig när anmälan öppnar?

Jag planerar att öppna anmälan igen någon gång under hösten 2021. Lämna din e-postadress så hör jag av mig till dig då! 

Du kommer bara att få mail om den här kursen (såvida du inte prenumererar på andra mail från mig förstås). Hantering av personuppgifter.

Konsten att göra skillnad och må bra under tiden

Jag heter Lisa Moraeus och är föreläsare, utbildare och coach. Mina ämnen är ledarskap, företagande från hjärtat, ideellt engagemang, strävan efter att förändra världen samt personlig utveckling och självledarskap.

Jag vill inspirera och bidra med perspektiv och verktyg för människor som vill leva ett gott liv.

Då menar jag gott i dubbel bemärkelse – ett liv som är gott för dig och där du dessutom är en god kraft, för människor omkring dig och för planeten vi bor på.

Ett liv där du kommer till din rätt, kan fälla ut vingarna ordentligt och göra skillnad på ditt sätt, ett sätt som är hållbart och som ger dig glädje och mening.