Styrelsens kickoff – ett workshopkit

Är du ordförande eller sammankallande i en styrelse? Börjar det bli dags att planera in en riktigt bra kickoff eller avspark med styrelsen, en workshop som lägger grunden för världens bästa styrelseår?

Vill du ha lite hjälp på traven med den planeringen? Då har du kommit alldeles rätt. 

 

Styrelsens kickoff (1).png
 

Företräder du en organisation som vill ha hjälp att stötta era lokala styrelser på bästa sätt? Då ska du läsa det här istället! 

En kickoff eller avspark för styrelseåret. 

En väl planerad och genomförd kickoff är en viktig pusselbit för att skapa förutsättningar för ett bra styrelseår. Det bidrar till en mer samstämmig bild av vad styrelsearbetet innebär och hur ni ska dela upp arbetet mellan er. 

Ni pratar igenom era förväntningar, både på styrelseuppdraget och på era respektive roller i styrelsen. Om ni har olika bild av vad det är ni faktiskt ska göra tillsammans så får ni chansen att justera era förväntningar och komma överens om hur ni vill jobba ihop. 

Då blir ni mer effektiva som styrelse, det gör arbetet roligare och det förebygger onödig irritation och konflikter längre fram. Dessutom lär ni känna varandra, stärker er sammanhållning och sätter igång grupprocessen. Det är nu ni har möjlighet att sätta tonen för hela styrelseåret.

Jag har tagit fram ett material som gör det enkelt för er att genomföra en kickoff med styrelsen, helt på egen hand.

Är det här en kurs? Nej, ett workshop-kit.

För ett par år sedan skapade jag en webbkurs för styrelser. Efter att ha lyssnat på den feedback jag fick insåg jag snart att det som styrelserna egentligen behövde inte alls var en kurs.

De behövde inte i första hand utbildas i styrelsekunskap utan få stöd och struktur för att ta tag i de där viktiga diskussionerna om hur de skulle jobba tillsammans, hur de ville tolka uppdraget och sina roller inom styrelsen. 

De behövde ett material som de själva kunde använda för att workshoppa kring viktiga frågor. Ett workshop-kit helt enkelt. 

Därför har jag skapat just det: en färdigplanerad workshop med korta föreläsningar och tillhörande arbetsmaterial, allt samlat i en lärplattform som ni får inloggningsuppgifter till.

Det är bara att sätta igång! 

Vad kostar det?

Ni betalar 1 295 kronor inklusive moms och får tillgång till materialet i tre månader, från det datum ni bestämmer. 

Vem har nytta av det här materialet?

Min främsta tanke med det här workshop-kitet är att ge dig som är ordförande lite hjälp på traven.

Jag vet hur mycket det är som ska göras och planeras i början av ett styrelseår. Du kan så klart planera en bra kickoff för styrelsen själv utan problem, men här får du en färdig mall att följa och slipper uppfinna hjulet på nytt.

Dessutom innebär workshop-kitet att du och jag hjälps åt med ledarskapet av workshopen. Jag finns på plats, om än inte i verkligheten så i alla fall i inspelad form, där jag guidar er steg för steg genom workshopen. Då kan du delta mer helhjärtat i övningarna tillsammans med resten av styrelsen.

För vem passar workshop-kitet inte alls?

Workshop-kitet passar bäst för styrelser i mindre föreningar eller i lokalavdelningar. Det passar mindre bra för styrelser på riksnivå i organisationer med många anställda. För er är det mycket bättre att köpa in en live-workshop eller föreläsning med mig. 

Detta workshop-kit är särskilt framtaget för styrelser som vill genomföra en workshop på egen hand. Det är inte tillåtet att använda sin inloggning för att visa filmerna för någon utanför styrelsen. Materialet får heller inte användas för att utbilda ledare, till exempel inom en större organisation.

Vill ni köpa in det här workshop-kitet för flera styrelser på en gång? Eller är du anställd och vill ha tips och råd kring hur ni på bästa sätt kan stötta styrelser i organisationen? Kontakta mig så pratar vi om hur jag kan hjälpa er! 

Vad innehåller föreläsningarna?

Informationen i föreläsningarna är grundläggande och passar även om några i styrelsen inte är så styrelse- eller föreningsvana.

För er som har föreningserfarenhet och kanske har suttit i styrelser tidigare så kommer vissa delar att kännas självklara. Kom ihåg att det är i övningarna och i era diskussioner under övningarna som det verkliga värdet med den här workshopen ligger.

Dessutom är min erfarenhet att vi ganska ofta tror att vi är överens om det grundläggande, trots att vi inte alls är det. Därför kan det vara bra att gå tillbaka till grunderna i början av ett styrelseår, oavsett hur länge ni har varit styrelseaktiva.

Workshopkitet består av:

 • En handledning till dig som ska leda workshopen
 • Ett arbetsmaterial med övningar som hör till varje föreläsning
 • Sammanlagt fem filmer:
  • Introduktion
  • Steg 1: Styrelsens plats i föreningen – överblick.
  • Steg 2: Visionera, planera eller genoföra? Om styrelsens uppgift i föreningen.
  • Steg 3: Roller och ansvarsfördelning – om vad som kan ingå i rollerna inom styrelsen.
  • Steg 4: Sammanfattning och några goda råd på vägen. 

Hur går workshopen till?

Allt ni behöver för att genomföra workshopen är en dator med bra högtalare, så att ni kan se (och höra) föreläsningarna. Ni ser filmerna tillsammans i styrelsen och gör övningarna som hör till.

Det enklaste är att ni helt enkelt samlas kring en dator när ni ser filmerna, men ni kan förstås också använda en projektor. Filmerna kan dock se lite olika ut beroende på projektor.

Varje film är högst 15 minuter och ni behöver räkna med minst en halvtimme (gärna mer) för övningen efter varje film. Glöm inte att räkna in pauser också. Avsluta gärna med någon trevlig aktivitet.

Om vi behöver mer stöd?

Det går bra att köpa till individuell coaching per telefon för ordföranden, antingen i samband med att ni beställer workshop-kitet eller i efterhand. 

Jag rekommenderar också min bok Brinna! Att göra skillnad som ledare i en ideell organisation. Den kan beställas samtidigt som föreläsningen. 

Redo att beställa? Klicka på knappen nedan! 

Fler frågor? Maila mig!