Bland sagor och symboler

– coacha dig själv med hjälp av Tarot

Hur leder du dig själv i vardagen? Hur gör du för att stanna upp ibland, lyssna inåt och undersöka om du är på rätt väg?

I den här kursen får du utforska tarotkort som ett verktyg för reflektion och självkännedom. Ett verktyg som förutom att det fungerar dessutom är både vackert, spännande och magiskt. 

Längtar du efter magi i din vardag?

Sedan jag började använda tarotkort som tankestöd och inspiration har jag fått så många nyfikna frågor om det. Och det är inte så konstigt. 

Tarotkortens vackra bilder och känsla av mystik är svårt att motstå. Samtidigt har Tarot så länge förknippats med ockultism och spådom att många av oss avfärdat dem. Det är dags att ändra på det. 

Hur gör du för att stanna upp och lyssna på dig själv? 

Kanske skriver du dagbok, mediterar, pratar högt med dig själv, promenerar i skogen eller ringer en god vän. Du har säkert fler knep att ta till när du behöver lyssna inåt och verkligen höra din egen röst.

Vill du lägga till ett verktyg i din verktygslåda? Något som förutom att det hjälper dig att upptäcka nya perspektiv dessutom är vackert, spännande och magiskt? Då har du kommit helt rätt.

Tarot som verktyg för självreflektion

Nu vill jag berätta om hur roligt, spännande och praktiskt Tarot kan vara. Inte som spåkort utan för att komma i kontakt med oss själva.

Därför har jag satt samman en kurs där vi tillsammans utforskar korten och hur vi kan använda dem på vårt eget sätt. Du behöver inte tro på någonting särskilt. Du behöver bara vara nyfiken och gilla sagor, metaforer, symboler, kreativitet och fantasi. 

Låter det spännande? 

Jag vill anmäla mig!
 

Vad är det som är så intressant med Tarot?

Den första tarotkortleken skapades i norra Italien på 1400-talet och var under flera hundra år framför allt en spelkortlek. Det är först på 1700-talet som korten började användas som spåkort.

Idag finns det hundratals varianter av den klassiska tarotkortleken.

I den här kursen är Tarot varken spelkort eller spåkort. Istället får du använda den rika symbolvärld som gömmer sig i kortleken för att komma i kontakt med dig själv.

En tarotkortlek består av 78 kort som alla beskriver en känsla, ett dilemma, en situation, en karaktär eller en hel liten berättelse. Du kan använda din fantasi och tolka korten precis som du vill, men det finns också ett system, en struktur som du kan följa.

Hjärnan är fantastisk när det gäller att hitta mening. I korten kan berättelserna, bilderna, symbolerna och arketyperna göra att du ser saker i ett nytt ljus. Lite på samma sätt som när du läser en riktigt bra roman och plötsligt tycker att den handlar om dig.

Tarot kan hjälpa dig att få syn på saker som du kanske redan visste, men hade glömt eller inte tänkt på, på länge.

Tarot som verktyg

I den här kursen vill jag visa dig hur jag använder tarotkort i vardagen.

Hur de hjälper mig att tänka, håller mig sällskap och visar mig nya perspektiv när jag har kört fast.

De ger mig stöd när jag behöver vara modig och tröst när jag är trött och ledsen. De påminner mig om vem jag vill vara, hur jag vill vara en god kraft i den här världen.

Korten tränar upp min intuition, hjälper mig att lära känna mig själv och för in mer kreativitet, lekfullhet och fantasi och inte minst en känsla av magi i min vardag. 

I kursen delar jag med mig av konkreta sätt att använda korten. Jag hoppas att du ska inspireras, använda det som passar dig och gärna också hitta dina alldeles egna sätt.

Dessutom vill jag berätta om tarotkortens rika historia, hur kortleken är uppbyggd, vad de olika karaktärerna och arketyperna står för och varför korten ser ut som de gör.

 

Allt du behöver veta

Kursen startar den 28 augusti 2024 och är åtta veckor lång.

Redan nu är välkomstdelen av kursen öppen, så du kan smygstarta direkt!

Du har tillgång till allt material i minst ett år, så du kan gå kursen i din egen takt.

Kursavgift: 3 750 kronor inklusive moms

Det här ingår:

 • Personlig inloggning till en kursplattform som är smidig att använda, både i telefonen och på datorn.
 • Jag guidar och utbildar genom videofilmer, ljudfiler och reflektionsfrågor.
 • Du kan kommentera och ställa frågor till mig under kursens gång.
 • Videomöten: varannan vecka (fyra gånger) är du inbjuden till en träff via Zoom, där du kan ställa dina frågor och vi reflekterar tillsammans. Ingen fara om du inte kan delta, du får tillgång till en inspelning i efterhand. 
 • När kursen är slut får du en e-bok i pdf-format där jag har sammanfattat kursmaterialet.

 

Bonus: personlig Tarot-guidning från mig till dig

Har du en fråga och vill veta hur jag skulle resonera kring den, utifrån korten? Som deltagare i kursen har du möjlighet att skicka en fråga till mig och få ett personligt svar, där jag berättar hur jag tänker kring din fråga, utifrån korten.

Gäller en gång per kursdeltagare. Du skickar din fråga till mig via ett formulär som du får tillgång till när kursen startar.

Vill du ha individuellt stöd av mig under eller efter kursen så kan du boka coaching. Här finns mer information om det.

Varmt välkommen att anmäla dig till kursen! Jag ser så mycket fram emot att utforska Tarot tillsammans med dig!

Läs vidare nedan, eller hoppa direkt till kursanmälan.

Till kursanmälan

Den här kursen är för dig som:

 • Vill ha med dig en dos magi, fantasi, lekfullhet och kreativitet in i sensommaren och hösten.
 • Vill lära känna dig själv bättre och stärka relationen med dig själv.
 • Vill leva ett liv som är gott för dig, för dina närmaste och för den här planeten.
 • Tycker om vackra bilder och spännande berättelser.
 • Vill träna upp din intuition och förmåga att lyssna inåt.

Ur kursens innehåll:

 • Hur Tarot kan hjälpa oss att lära känna olika delar av oss själva.
 • De klassiska arketyperna och deras hemligheter.
 • Vad kungarna, drottningarna och resten av hovet har att säga.
 • Kortens hemliga språk: siffror, färger och andra symboler.
 • De fyra elementen som återkommer genom kortleken. Vad betyder eld, jord, vatten och luft när vi funderar över våra egna liv?
 • Mörker och ljus i Tarot, skatter som döljer sig i skuggorna.
 • Att använda Tarot på ett sätt som är hälsosamt, hållbart och bra för dig.

Bortom spåkulan

Jag är coach, utbildare, workshopledare och föreläsare. Jag utbildar i ledarskap, ideellt engagemang och personlig utveckling, inte minst om konsten att göra skillnad och må bra under tiden. 

Under många år tänkte jag på Tarot som något som hör hemma i veckotidningsspalter eller hos spådamer med egen telefonlinje som tar betalt per minut.

Förutom att jag förknippade Tarot med beslöjade kvinnor i filmens värld, gärna i ett litet tält och med en kristallkula framför sig.

Möjligen också med rökelsedoftande, lite för gränslösa festdeltagare som lägger huvudet på sned och vill prata om min aura. 

Det var innan jag gick Susannah Conways kurs Tarot for Your Inner Child och mina fördomar fick sig en välbehövlig omskakning. 

Sedan dess har det inte gått många dagar utan att jag plockat upp några av mina Tarotkortlekar (jag har numera flera stycken). 

Jag älskar att korten har en bakgrund som spelkort. Kortleken rymmer en hel värld, den är som en vacker och spännande sagobok som beskriver hur det är att vara människa.

Tarot har förgyllt min vardag på ett sätt som jag aldrig hade anat.

Jag ser så mycket fram emot att dela med mig av det här roliga, vackra, lekfulla och alldeles lagom magiska verktyget.

 

Välkommen att anmäla dig!

Vi startar den 28 augusti och sista anmälningsdag är den 23 augusti, men du kan smygstarta redan nu.

I välkomstdelen på kursplattformen väntar redan fyra korta videor på dig. De handlar bland annat om tarotkortens historia, om att välja bland alla tarotkortlekar som finns och om att lära känna sin nya kortlek (eller väcka liv i relationen till en kortlek du haft i evigheter).

Du får tillgång till välkomstdelen direkt. 

Kursavgift: 3 750 kronor

Knappen går till en sida där du kan betala med kort. Vill du hellre ha en faktura? Hör av dig så löser vi det, se kontaktuppgifter nedan.

Varmt välkommen att anmäla dig till kursen!

Klicka här för att anmäla dig till kursen

 

Undrar du över någonting eller är osäker på om den här kursen är för dig? Eller vill du betala med faktura istället för med kort?

Hör av dig! Min mailadress är [email protected] och du kan också kontakta mig via detta formulär.