Brinna! Ett ledarskapsprogram för dig som är ideellt engagerad

Vilken slags ledare vill du vara?

Vilket stöd behöver du för att kunna göra skillnad i din ledarroll, använda dina styrkor, möta dina utmaningar, komma till din rätt och må bra under tiden?

Jag har tagit fram det här ledarskapsprogrammet för dig som vill reflektera över ditt ledarskap och lära dig mer om frågor som engagemang, motivation och drivkrafter, grupputveckling och verktyg för att leda dig själv och andra.

Det här är inte vilken ledarskapsutbildning som helst. Den utgår helt ifrån de speciella förutsättningar som råder i ideella organisationer. Den bygger på mina erfarenheter från att ha utbildat hundratals ledare i olika ideella organisationer under åren och från min egen erfarenhet som ideell ledare.

Det coachande förhållningssättet är grundläggande för det ledarskap som lärs ut, liksom förståelse för vilka drivkrafter som får oss att engagera oss ideellt. Utbildningen tar avstamp i relevant forskning kring ideellt engagemang, ledarskap och motivation och du får möjlighet att koppla den till dina egna erfarenheter.

Utbildningen bygger på min bok Brinna! Att göra skillnad som ledare i en ideell organisation.

Boken guidar dig till ett ledarskap med själ och hjärta, ett ledarskap som låter människor komma till sin rätt. Den innehåller såväl teori som praktiska redskap och dessutom inspirerande intervjuer med ledare.

Sju kursavsnitt

Innehållet i programmet är uppdelat i sju kursavsnitt:

  1. Ditt personliga ledarskap
  2. Motivation och drivkrafter
  3. Ideell organisering, roller och mandat
  4. Grupputveckling
  5. Samtalskultur och konflikthantering
  6. Processer och projekt
  7. Hållbart engagemang – att brinna utan att brinna ut

Programmets upplägg

För varje kursavsnitt finns ett antal korta videor med tillhörande reflektionsuppgifter.

Det finns också sidhänvisning för varje kursavsnitt i boken Brinna! Att göra skillnad som ledare i en ideell organisation.

Jag lotsar deltagarna genom programmet via mail. Programmet kan också kompletteras med videomöten, coaching eller en Facebookgrupp där deltagarna kan knyta kontakter och diskutera materialet.

Köp in programmet till er organisation

Företräder du en ideell förening/organisation och letar efter ett ledarskapsprogram att erbjuda era ledare? Vill ni i så fall använda er av ett helt färdigt program eller passar det er bättre att låta programmet vara stommen och lägga till delar som är specifika för er organisation? 

Kanske företräder du ett studieförbund som vill erbjuda ett fördjupat ledarskapsprogram för de cirkelledare hos er som är särskilt intresserade av ledarskap

Programmet kan genomföras över sju veckor, med en vecka per kursavsnitt. Det går också att förlänga programmet om ni exempelvis vill lägga till egna utbildningsblock. Ni kan också välja att lägga till ett digitalt "fikarum" (till exempel en Facebookgrupp) där deltagarna kan knyta kontakter, utbyta erfarenheter och fördjupa lärandet tillsammans. Ni kan hålla i det själva eller ta hjälp av mig.

Låt oss prata om vad som skulle fungera bäst för er, så tar jag fram en offert utifrån era önskemål! Fyll i formuläret nedan, så hör jag av mig.

 

Gå programmet som enskild ledare

Vill du gå programmet i form av ett exklusivt coachingprogram, där du arbetar med materialet i din egen takt, med personlig coaching från mig? Jag tar bara emot ett fåtal ledare i den här formen av programmet varje år. Kontakta mig via formuläret nedan om du vill veta mer!

Kontakta mig!

Låter ledarskapsprogrammet intressant?

Fyll i formuläret och beskriv kort vad du är intresserad av, så hör jag av mig så snart jag kan. Du förbinder dig naturligtvis inte till någonting. 

Jag ser fram emot att höra av dig!