En vardag att längta till

Soloföretagare och ledare i ideella organisationer har en sak gemensam: vi styr till stor del över vår egen tid och skapar vår egen vardag.

Inte i ett vakuum. Snarare tvärtom. I min roll som ordförande i Växjö Rödakorskrets likväl som i mitt företagande känns det ibland som att försöka hålla kursen i snålblåst samtidigt som en massa människor omkring mig kastar saker åt mig som jag förväntas fånga och högljutt pekar ut nya viktiga mål som jag också borde sträva mot.

Då gäller det att då och då ta sig tid att stänga ute alla röster och återknyta till min kärna. Hur var det nu. Vad är min vision för mitt ordförandeskap? Och för mitt företag? Vad är det jag vill uppnå och på vilket sätt? Vem vill jag vara i mina olika roller? Och vilket liv vill jag leva, här och nu, medan jag håller styrfart framåt?

Just nu sitter jag på ett hotellrum i Göteborg och förbereder en workshop jag ska hålla i eftermiddag, för nystartade företagare inom kreativa näringar. 

Det här är vad jag önskar för dem: jag önskar att var och en av dem om bara några få år driver ett framgångsrikt företag som ger dem förutsättningar att komma till sin rätt, få ägna sig åt det de älskar (oavsett om det nu är musik, design, matlagning eller skrivande), bli lagom utmanade och känna sig lagom trygga och att deras kreativitet bidrar till att göra världen till en bättre plats. 

Jag tror på att vi gör som mest nytta om vi samtidigt får leva gott, vad det nu betyder för var och en av oss. Det behöver inte betyda att allt allting ska kännas lätt och lustfyllt, men om det alltid känns tungt, besvärligt och ofta otäckt eller mycket obekvämt, då är blir det inte bra för någon.

Det ska vara gott att leva och det kan inte vänta tills jag har uppnått alla mina mål. Det måste finnas ett sätt att sträva och kämpa för det jag vill uppnå och samtidigt ta en sovmorgon när jag behöver det, äta gott och värna de relationer som är viktiga för mig, till exempel. 

Det får bli min röda tråd för den här dagen och för föreläsningen.

Vad betyder framgång för dig? Framgång som gör att du bidrar på det sätt du önskar och samtidigt mår bra och känner dig tillräckligt tillfreds med ditt liv? 

Berätta vad du tänker!

Skriv gärna en kommentar. Om du samtidigt vill dela blogginlägget på Facebook så kan du kryssa i "Publicera även på Facebook". Då delas blogginlägget på din Facebookprofil, tillsammans med din kommentar. 

Annars publiceras din kommentar endast här på bloggen.

TACK för att du kommenterar!

Close

Fyll i namn och e-postadress.