2017 börjar i Falkenberg

Jan 08, 2017

Sedan några år tillbaka reser jag bort några dagar varje år tillsammans med min sambo skribenten och fotografen Thomas Lissing, för att avsluta året och drömma om nästa. Vi lägger allt vi är stolta och tacksamma för på bordet, tillsammans med allt som inte blev som vi tänkt oss. Vi firar, synliggör insikter och lärdomar och reflekterar över det som ligger bakom oss. 

Sen ritar vi upp planer och visioner för det kommande året, för oss själva, för våra företag och för oss som familj. Vi lägger upp dagarna som vi vill och varvar planeringen med promenader och god mat. 

Följer vi planerna sen då och blir det som vi tänkt oss? Naturligtvis inte. Men det ger oss riktning och styrfart. Vi ställer in kompassen och är bättre rustade när vardagen tar vid igen. Dessutom lär vi känna varandra bättre och får syn på varandras önskningar och drömmar. 

Vi brukar välja ett nytt ställe för vår visionskonferens varje år. I år blev det Falkenberg. 

Hittills har vi hunnit checka in på hotellet, ta en promenera längs vackra Ätran och påbörja utvärderingen av 2016. 

Det här är de frågor vi utgår ifrån:  

  1. Vad är du nöjd och stolt över när du ser tillbaka på 2016?  
  2. Vilka insikter eller lärdomar kan du ta med dig från det som har gått bra?
  3. Vad blev inte alls som du tänkt dig? 
  4. Vad kan du lära dig av det? 
  5. Vad handlade 2016 om för dig, vad var det för ett slags år? Finns det en röd tråd eller ett tema?  

Imorgon är det dags att börja blicka framåt.  

(Det är förresten du som bestämmer när du vill göra ett avslut, reflektera och göra en ny plan för framtiden. Det behöver inte ske vid slutet av ett år. Det kan du göra precis när du vill.)

Låt oss hålla kontakten!

Allra helst skriver jag numera på Substack, där du kan prenumerera på brev från mig. Där går det dessutom att skriva en kommentar och berätta vad du tänker när du har läst.

Jag skriver både om ideellt engagemang och om personlig utveckling. Du väljer vad du vill läsa och vad du vill prenumerera på. Välkommen!

Intressant, berätta mer!