Lägger du din tid på det som är viktigt?

Apr 27, 2020
 

Hur många projekt har du på gång samtidigt?

Hur många är lagom? Hur håller du isär dem och hur fördelar du din tid mellan dem?

Jag vill planera utifrån min personlighet och jobba på ett sätt som passar mig. Jag är övertygad om att jag är som mest effektiv då, men framför allt handlar det om att hitta ett sätt att jobba som jag mår bra av.

Någonstans tror jag att jag vet vilka förutsättningar jag behöver för att komma till min rätt och känna mig nöjd med mig själv. Men jag behöver lyssna på mina egna behov och pröva mig fram, istället för att bara följa någon annans mall.

Min definition av projekt innefattar förmodligen det mesta som du sysslar med. Allt som har en mållinje och som kräver flera steg för att nå dit är ett projekt. Därför är hur du hanterar dina projekt är en viktig pusselbit i planeringen.

Har du tid att ta en paus nu? Gör då en kopp te eller kaffe och se videon i lugn och ro.

Fundera sedan över följande frågor, gärna med papper och penna till hands:

  • Vilka projekt har mest utrymme i ditt liv just nu?
  • Är det lagom många eller skulle du behöva pausa/parkera något av projekten?
  • Finns det något projekt du skulle vilja prioritera upp och ägna mer tid åt, så att du kan ta det över mållinjen? Hur kan du göra det?
  • Behöver du göra någon justering i hur du planerar dina dagar och veckor, så att dina viktigaste projekt får mer plats?

Är det dags att ta ett större grepp på hela din planering och skapa ett system som hjälper dig att hålla reda på mål, projekt, åtgärder och att-göra-listor? Ett system som hjälper dig med vardagsplaneringen, varje dag?

I så fall har jag en webbkurs i planering, du får den gratis om du väljer att prenumerera på mina mail.

Till kursen i vardagsplanering

Prenumererar du redan? Självklart får du också tillgång till kursen. Skriv upp dig på nytt via länken ovan, så får du inloggning till kursen per e-post.

Vad tar du med dig från filmen? Vad tänker du fortsätta att klura på? Berätta gärna i en kommentar!

Låt oss hålla kontakten!

Gillar du det jag delar med mig av här på bloggen? Lämna din e-postadress här så hör jag av mig ungefär varannan vecka, med inspiration kring ämnen som engagemang, personlig utveckling, kreativt skapande och hållbart ledarskap

Jag skickar inga tråkiga "nyhetsbrev". Mailen från mig är personliga och från hjärtat. Jag tror att du kommer att tycka om dem!

Jag behandlar dina personuppgifter med största varsamhet och självklart i enlighet med GDPR. Du kan avsluta din prenumeration när som helst.