Måste värmen offras om budskapet ska gå fram?

Nov 11, 2019

Om du har hört mig föreläsa någon gång, eller om du har läst min bok, så är du säkert bekant med uttrycket “en varm och modig kultur”. Att värna om samtalskulturen i en grupp, i relationer, i föreningar och på arbetsplatser, är något av det mest konfliktförebyggande som finns. 

Dessutom är det lättare att hantera eller lösa konflikter som ändå dyker upp, om ni har lagt grunden genom värme och mod.

Den fråga som jag besvarar i den här filmen handlar om risken för otydlighet. Är det verkligen smart att börja tänka på samtalskulturen och försöka uttrycka mig vänligt när det är skarpt läge? Riskerar jag inte att bli otydlig om jag lindar in det jag säger i bomull? 

Vill du se nästa film? Prenumerera genom att lämna din e-postadress längst ner på den här sidan så hör jag av mig när den finns tillgänglig. Jag ser fram emot att hålla kontakten!

Låt oss hålla kontakten!

Allra helst skriver jag numera på Substack, där du kan prenumerera på brev från mig. Där går det dessutom att skriva en kommentar och berätta vad du tänker när du har läst.

Jag skriver både om ideellt engagemang och om personlig utveckling. Du väljer vad du vill läsa och vad du vill prenumerera på. Välkommen!

Intressant, berätta mer!