Podd #10 Tystnaden, mellanrummet och pausen

Apr 05, 2018

Det finns olika slags pauser och mellanrum. Ibland är det klokt att sätta sig på meditationskudden och låta känslor och tankar komma och gå, eller göra plats för tystnad och släppa taget om alltihop. Ibland är det istället dags att fylla pausen med actionfilmer som Bourne Identity eller advokatserier som The Good Wife.

Ibland är det läge att bara låta saker vara precis som de är utan att lägga till eller dra ifrån.

Ibland kan pausen fungera som en välbehövlig portal mellan två energitillstånd. Då menar jag inte på någon slags övernaturlig nivå utan högst praktiskt, exempelvis mellan den intensiva jobbenergin och den tysta, tomma lägenheten. Kontrasten kan bli alldeles för stor utan en lagom lång och lagom livlig paus däremellan.

Jag längtade efter att prata i lugn och ro om tystnaden och om pausen, så jag tog med mig mikrofonen till Maria Ståhls yogastudio i centrala Växjö. Där är det för övrigt aldrig riktigt tyst. Där finns alltid den meditativa, mjuka ljudmattan av trafiken på Kungsgatan utanför. Det hör du förmodligen lite som bakgrundsljud i poddavsnittet också, om du lyssnar i ett par riktigt bra hörlurar.

Hoppas att du tycker om avsnittet! Lämna gärna din e-postadress längst ner på sidan så att jag kan meddela dig när nästa avsnitt kommer.

Låt oss hålla kontakten!

Allra helst skriver jag numera på Substack, där du kan prenumerera på brev från mig. Där går det dessutom att skriva en kommentar och berätta vad du tänker när du har läst.

Jag skriver både om ideellt engagemang och om personlig utveckling. Du väljer vad du vill läsa och vad du vill prenumerera på. Välkommen!

Intressant, berätta mer!