Podd #15: Har vi gått vilse i vår jakt på välmående?

Apr 17, 2020

I avsnitt 15 av podden Leva gott pratar jag med samtalsterapeuten Fredrik Persson. 

Vårt samtal handlar om att vara i kontakt med sig själv och om hur vår strävan efter välmående, produktivitet och glädje ibland kan stå i vägen för just det. 

Vad är det vi behöver, egentligen? Och varför har vi så svårt att bara vara, utan att lägga till saker som ska maximera nyttan eller glädjen eller mysfaktorn med just den här stunden? Vad är det vi flyr ifrån egentligen?

Leva gott är en podd om viljan att vara en god kraft och göra skillnad och om längtan efter en vardag där jag trivs och kommer till min rätt. Jag spelar in podden tillsammans med fem kloka vänner som turas om att hjälpa mig att utforska olika ämnen. Alla avsnitt finns på www.lisamoraeus.se/levagott.

Vad tänker du när du har lyssnat på vårt samtal? Vad tar du med dig, vad kommer du att fortsätta att klura på? Skriv ditt svar i kommentarerna!

Vill du ha ett mail när nästa poddavsnitt finns tillgängligt? Lämna din e-postadress här, så håller vi kontakten!

Du får också gärna dela poddavsnittet om du tror att någon du känner skulle ha nytta och glädje av det.

Tack för att du lyssnar, vi hörs snart igen!

Låt oss hålla kontakten!

Allra helst skriver jag numera på Substack, där du kan prenumerera på brev från mig. Där går det dessutom att skriva en kommentar och berätta vad du tänker när du har läst.

Jag skriver både om ideellt engagemang och om personlig utveckling. Du väljer vad du vill läsa och vad du vill prenumerera på. Välkommen!

Intressant, berätta mer!