Premiär: en verktygslåda för ett hållbart engagemang!

Jun 15, 2018

LSU - Sveriges ungdomsorganisationer har tagit ett grepp om frågan om hur vi kan bidra till hållbarhet, glädje och hälsa för alla de som är engagerade inom ungdomsrörelsen, såväl anställda som förtroendevalda.

Projektet heter Hållbart Engagemang och Ledarskap (HEL) och häromdagen lanserades den metodbank som är en del av resultatet. In och botanisera! 

Jag har tillsammans med Sara Norrby Wallin haft förmånen att bidra med några pusselbitar till metodbanken, bland annat tips och verktyg för känsliga samtal, om konsten att skapa en varm och modig kultur och om att hantera att-göra-listor och prioritering. 

 

Metodbanken är skapad för ungdomsrörelsen, men verktygen fungerar för alla typer av organisationer. 

Men HEL är så mycket större än bara metodbanken (som i sig är fantastisk och alldeles gratis!). Under våren har LSU också sjösatt ett ledarskapsprogram med tema hållbart engagemang.

En kartläggning har också gjorts, för att undersöka vilka faktorer det är som bidrar till stress och hur vi kan vända den helt oacceptabla trenden att stress och psykisk ohälsa ökar bland engagerade i de många medlemsorganisationer som finns under LSU:s paraply. 

Det här är en fråga som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag är så glad att vi är många som på olika sätt bidrar till att skapa förutsättningar för ett starkt, hållbart, hälsofrämjande engagemang! 

Låt oss hålla kontakten!

Allra helst skriver jag numera på Substack, där du kan prenumerera på brev från mig. Där går det dessutom att skriva en kommentar och berätta vad du tänker när du har läst.

Jag skriver både om ideellt engagemang och om personlig utveckling. Du väljer vad du vill läsa och vad du vill prenumerera på. Välkommen!

Intressant, berätta mer!