Vilka är dina viktigaste ledstjärnor?

Det dök upp ett Facebook-minne igår, en sju år gammal bild från en fikastund på Övralid (det ligger i Östergötland och för länge sedan var det Verner von Heidenstams hem), med min mamma och min bror. Vi äter ostkaka och dricker kaffe. Förmodligen var min pappa och syster också med, men de är inte med på bilden. 

Fotot väckte en stark känsla i mig: Jag längtar efter en tid med mera frihet och där det återigen är hälsosamt och sunt att vara nära andra människor.

Det är ju en märklig sommar i år. Även om reserestriktionerna nu har hävts så gäller det fortfarande att hålla avstånd, tvätta händerna och helst låta bli att andas in samma luft som våra medmänniskor.

Det finns ledtrådar i den där längtan. Den talar om för mig vad som är viktigt för mig på djupet, den ger ledtrådar till vad som ingår i ett gott liv för mig.

Jag tillåter mig att längta och att känna mig lite ledsen över att det inte riktigt blir som vanligt i år. Det är ok att vara besviken, även om jag är vansinnigt lyckligt lottad. Jag väljer att känna den känslan och sedan planera sommaren så bra jag bara kan, utifrån omständigheterna. 

Ledstjärnor

Att definiera vad som är viktigt för mig, att utforska och sätta ord på sådant som är värdefullt i mitt liv, är en viktig nyckel till ett gott liv för mig. Det är som ledstjärnor som guidar mig och påminner mig om vem jag är.

I augusti öppnar jag anmälan till en kurs om att sätta ord på sina ledstjärnor. Du kan läsa mer här och lämna din e-postadress om du vill få ett mail när anmälan öppnar.

Jag tror att kursen kan vara en perfekt mjukstart på hösten. Den tar ungefär en timme om dagen i anspråk och bygger på reflektion kring ditt liv och vad som är viktigt. Efter fem veckor har du definierat några tydliga ledstjärnor som kommer att hjälpa dig hålla fokus och fatta beslut. Med lite tur har du också skapat en vana att reflektera, kanske i din dagbok, en vana som du kan fortsätta med om du vill.

Men om du skulle börja redan nu, bara ta en liten stund och fundera: vad är viktigt för dig? Vad är ett gott liv, vilka pusselbitar är det som ingår? 

Och hur kan du ge dig själv det du behöver och önskar, även denna märkliga sommar?

Vad behöver du tillfälligt avstå från? Kan du tillåta dig själv att sörja det en smula och samtidigt njuta av det du faktiskt har tillgång till? 

Ta hand om dig, håll dig frisk om du kan och var rädd om dina medmänniskor. Jag önskar dig en ljuvlig sommar! 

Skriv en kommentar!

Kryssa i "Publicera även på Facebook" om du vill dela inlägget och din kommentar, på din Facebookprofil. Annars publiceras din kommentar endast här på bloggen.

Close

Fyll i namn och e-postadress.