Att ordna det för sig

Mar 22, 2017

årets första podavsnitt berättar mina gäster Sara Norrby Wallin och Maria Estling Vannestål att de har ett favorituttryck för det där med att skapa förutsättningar för sig själv i vardagen. De kallar det för att ordna det för sig. Det är lite mer framåtsyftande och förebyggande än det kanske vanligare uttrycket att ta hand om sig.

Jag har tänkt mycket på det efter samtalet med Maria och Sara. Det är smart att ta sig de där extra minuterna att gå och göra en kopp te, tända ett ljus eller bara städa lite på skrivbordet innan jag kastar mig över att-göra-listan.

Det kan också handla om att unna mig en dator eller telefon som faktiskt fungerar eller att låta bli att boka in mig på tidiga morgontåget när jag vet hur viktigt det är för mig att slippa stressa på morgonen. Att inte vara dumsnål utan att ge mig själv vettiga förutsättningar så att jag kan komma till min rätt och dessutom hålla i längden.

Hur vill du ordna det för dig under det här året? Och hur tänker du ta hand om dig själv när det behövs, de där dagarna när det ändå blir pannkaka av alltihop hur väl du än planerat?  

Låt oss hålla kontakten!

Allra helst skriver jag numera på Substack, där du kan prenumerera på brev från mig. Där går det dessutom att skriva en kommentar och berätta vad du tänker när du har läst.

Jag skriver både om ideellt engagemang och om personlig utveckling. Du väljer vad du vill läsa och vad du vill prenumerera på. Välkommen!

Intressant, berätta mer!