Podd #18 Fredagsfika, små och stora cirklar och konsten att stanna upp

Nov 12, 2020
Lisa Moraeus
Podd #18 Fredagsfika, små och stora cirklar och konsten att stanna upp
37:18
 

Podden Leva gott kom ut i totalt 20 avsnitt under åren 2016 till 2020. Du hittar alla avsnitten via den här länken. I podden samtalade jag med mina fem stående poddgäster om att leva gott i dubbel bemärkelse: ett liv som är gott för dig, dina närmaste och planeten. 

 När jag publicerade det här avsnittet med Sara Norrby Wallin hade pandemin dragit in över världen. Men själva samtalet spelades in innan någon hade hört talas om coronapandemi, handtvättstorra händer och social distansiering.

Slå dig ner med oss i soffan, ta en kopp te, klia poddhunden Chutney under hakan och förbered dig på ett samtal om vad som är viktigt.

När är det läge att stanna upp och när är det full fart framåt som gäller? När är framåt i själva verket att stanna upp? Och vad ger mest energi, ett mingel med människor som du är nyfiken på och vill prata med eller att bara vara alldeles för dig själv?

Boken som Sara nämner heter Don't just do something, stand there: Ten principles for leading meetings that matter och författarna heter Marvin R Weisbord och Sandra Janoff. 

Mer om Sara hittar du på www.byggasamarbete.se

Det här avsnittet publicerades den 12 november 2020. Välkommen att lyssna! 

 

Låt oss hålla kontakten!

Allra helst skriver jag numera på Substack, där du kan prenumerera på brev från mig. Där går det dessutom att skriva en kommentar och berätta vad du tänker när du har läst.

Jag skriver både om ideellt engagemang och om personlig utveckling. Du väljer vad du vill läsa och vad du vill prenumerera på. Välkommen!

Intressant, berätta mer!