Podd #20: Ge mig ramar att studsa mot!

Dec 15, 2020
Lisa Moraeus
Podd #20: Ge mig ramar att studsa mot!
29:07
 

 

Välkommen till det allra sista avsnittet av podden Leva gott

Podden kom ut i totalt 20 avsnitt under åren 2016 till 2020. Du hittar alla avsnitten via den här länken. I podden samtalade jag med mina fem stående poddgäster om att leva gott i dubbel bemärkelse: ett liv som är gott för dig, dina närmaste och planeten. 

Ge mig ramar

Jag kan vara rätt kluven till det här med ramar och regler. Å ena sidan blir jag frustrerad om allt flyter och det inte finns någonting att hålla sig i, om möten är oändliga och oplanerade utan dagordning, till exempel.

Å andra sidan vill jag göra som jag vill, jag blir obstinat om jag upplever att någon bestämmer över mig eller tror att den vet bäst vad som är bra för mig.

Det är nog helt enkelt så här: jag gillar regler och ramar och planer och checklistor. Väldigt mycket. Så länge jag kan förändra dem eller bryta mot dem så fort de inte passar mig.

Hur är det för dig? Har du lagom mycket ramar i ditt liv och har du lagom mycket makt över dem?

Välkommen att lyssna när yoga- och meditationsläraren Maria Ståhl och jag reflekterar kring den här frågan.

Vi pratar också om att ta sig tid att verkligen lära sig ett hantverk från grunden, om behovet av tystnad och vad det egentligen betyder och om varför författare förväntas bara kunna andas ut en perfekt text på pappret medan till exempel musiker förväntas öva, öva och öva.

Avsnittet publicerades den 15 december 2020. Vi önskar dig trevlig lyssning!

Låt oss hålla kontakten!

Allra helst skriver jag numera på Substack, där du kan prenumerera på brev från mig. Där går det dessutom att skriva en kommentar och berätta vad du tänker när du har läst.

Jag skriver både om ideellt engagemang och om personlig utveckling. Du väljer vad du vill läsa och vad du vill prenumerera på. Välkommen!

Intressant, berätta mer!