Podd #20: Ge mig ramar att studsa mot!

podcasten leva gott Dec 15, 2020

Välkommen till årets sista avsnitt av podden Leva gott! 

Jag är väldigt kluven till det här med ramar och regler. Å ena sidan blir jag frustrerad om allt flyter och det inte finns någonting att hålla sig i, om möten är oändliga och oplanerade utan dagordning, till exempel.

Å andra sidan vill jag göra som jag vill, jag blir obstinat om jag upplever att någon bestämmer över mig eller tror att den vet bäst vad som är bra för mig.

Det är nog helt enkelt så här: jag gillar regler och ramar och planer och checklistor. Väldigt mycket. Så länge jag kan förändra dem eller bryta mot dem så fort de inte passar mig.

Hur är det för dig? Har du lagom mycket ramar i ditt liv och har du lagom mycket makt över dem?

Välkommen att lyssna när yoga- och meditationsläraren Maria Ståhl och jag reflekterar kring den här frågan.

Vi pratar också om att ta sig tid att verkligen lära sig ett hantverk från grunden, om behovet av tystnad och vad det egentligen betyder och om varför författare förväntas bara kunna andas ut en perfekt text på pappret medan till exempel musiker förväntas öva, öva och öva.

Lämna gärna en kommentar sen och berätta vad i avsnittet som landade hos dig!

Och vad vill du att jag ska reflektera över i podden under 2021? 

Skriv en kommentar!

Kryssa i "Publicera även på Facebook" om du vill dela inlägget och din kommentar, på din Facebookprofil. Annars publiceras din kommentar endast här på bloggen.

Close

Fyll i namn och e-postadress.