Ta rodret – fyra steg när du vill justera kursen

Apr 03, 2020
 

Ibland är det dags att stanna upp, fundera, utvärdera och ta ut en ny kurs. Det kan gälla företaget, ditt ideella engagemang eller något annat. 

Andra gånger händer det yttre saker, en pandemi till exempel, som vänder upp och ner på allt och kanske tvingar dig att stanna hemma. Hos mig väcker det så klart sorg, frustration och oro. Men det är också en möjlighet att ta ett steg tillbaka, skaffa mig överblick och fundera på mitt företag och mitt liv.

Gör jag det jag vill? Är det något jag skulle vilja vore annorlunda? Hur kan jag lägga grunden för det idag, trots allt som händer omkring mig? 

I den här videon delar jag med mig av fyra steg för att ta ut en ny kurs. Använd dem när du själv tycker att det är dags att göra ett omtag, kanske för att det är nytt år, eller när du hamnar i ofrivilligt limbo och vill hitta ett någorlunda konstruktivt sätt att använda den tiden.

Obs: du behöver inte alls vara konstruktiv. Det är helt ok att bryta ihop också, eller att ta hand om dig själv på de sätt du behöver.

Hur jag hanterar min stress och oro i osäkra tider pratar jag om här.

Lyssna också på det här avsnittet i Drömmen om Målajord, där Maria Estling Vannestål pratar med mig och Sara Norrby Wallin, om samma sak.

Vad tänker du? Vad är du nöjd med och vad vill du släppa taget om? Vad behöver du göra för att justera kursen?

Låt oss hålla kontakten!

Allra helst skriver jag numera på Substack, där du kan prenumerera på brev från mig. Där går det dessutom att skriva en kommentar och berätta vad du tänker när du har läst.

Jag skriver både om ideellt engagemang och om personlig utveckling. Du väljer vad du vill läsa och vad du vill prenumerera på. Välkommen!

Intressant, berätta mer!