Podd #16 Nycklar till ett meningsfullt och mänskligt arbetsliv

May 05, 2020

Det är dags för ett nytt avsnitt av podden Leva gott! Just nu har mina poddavsnitt ett tema, nämligen frågan Vad behöver du? som jag har ställt till var och en av mina fem poddgäster.

I förra avsnittet var det Fredrik Perssons tur. Det blev ett samtal om att gå vilse i själva frågan. Om att jakten på välmående och normerna som finns kring att “unna oss” och sträva efter tillfredsställelse ibland kan stå i vägen för den djupare kontakten med oss själva.

I det här avsnittet pratar jag med Therese Hagstedt och det blir förstås ett helt annat samtal. Vi kom att prata om vad det är vi behöver för ett meningsfullt arbetsliv.

Therese har coachat hundratals människor som mitt i sitt arbetsliv upptäckt att de inte är på rätt plats. På ytan har de ofta en framgångsrik karriär, men de har också en allt starkare känsla av att de vill något annat.

Förutom att utveckla en metodik för att steg för steg utforska vilket jobb som skulle kunna passa dig, så har Therese också samlat på sig insikter och kunskap om vad de allra flesta av oss behöver för att det ska kännas meningsfullt och bra på jobbet. Det är information som är guld värd för alla som vill må bra – och för alla som vill vara med och skapa förutsättningar för att så många av oss som möjligt ska få komma till vår rätt.

Det är flera saker som jag har funderat vidare på sedan samtalet. Till exempel vad det innebär att få lov att känna sig bra på någonting och hur jag kan tappa min kraft om jag är i sammanhang där det jag är bra på inte uppskattas.

Jag hoppas att du också hittar några guldkorn i samtalet! Varmt välkommen att lyssna.


Vill du veta mer om hur Therese och jag känner varandra och om vår resa så rekommenderar jag poddavsnitt nummer 14.

Vad tänker du när du har lyssnat? Skriv gärna en kommentar!

Låt oss hålla kontakten!

Gillar du det jag delar med mig av här på bloggen? Lämna din e-postadress här så hör jag av mig ungefär varannan vecka, med inspiration kring ämnen som engagemang, personlig utveckling, kreativt skapande och hållbart ledarskap

Jag skickar inga tråkiga "nyhetsbrev". Mailen från mig är personliga och från hjärtat. Jag tror att du kommer att tycka om dem!

Jag behandlar dina personuppgifter med största varsamhet och självklart i enlighet med GDPR. Du kan avsluta din prenumeration när som helst.