Podd #16 Nycklar till ett meningsfullt och mänskligt arbetsliv

May 05, 2020
Lisa Moraeus
Podd #16 Nycklar till ett meningsfullt och mänskligt arbetsliv
32:25
 

Det är dags för ett nytt avsnitt av podden Leva gott!

Podden kom ut i totalt 20 avsnitt under åren 2016 till 2020. Du hittar alla avsnitten via den här länken. I podden samtalade jag med mina fem stående poddgäster om att leva gott i dubbel bemärkelse: ett liv som är gott för dig, dina närmaste och planeten. 

Det här avsnittet ingår i ett tema, nämligen frågan Vad behöver du? som jag har ställt till var och en av mina fem poddgäster.

I förra avsnittet var det Fredrik Perssons tur. Det blev ett samtal om att gå vilse i själva frågan. Om att jakten på välmående och normerna som finns kring att “unna oss” och sträva efter tillfredsställelse ibland kan stå i vägen för den djupare kontakten med oss själva.

I det här avsnittet pratar jag med Therese Hagstedt och det blir förstås ett helt annat samtal. Vi kom att prata om vad det är vi behöver för ett meningsfullt arbetsliv.

Therese har coachat hundratals människor som mitt i sitt arbetsliv upptäckt att de inte är på rätt plats. På ytan har de ofta en framgångsrik karriär, men de har också en allt starkare känsla av att de vill något annat.

Förutom att utveckla en metodik för att steg för steg utforska vilket jobb som skulle kunna passa dig, så har Therese också samlat på sig insikter och kunskap om vad de allra flesta av oss behöver för att det ska kännas meningsfullt och bra på jobbet. Det är information som är guld värd för alla som vill må bra – och för alla som vill vara med och skapa förutsättningar för att så många av oss som möjligt ska få komma till vår rätt.

Det är flera saker som jag har funderat vidare på sedan samtalet. Till exempel vad det innebär att få lov att känna sig bra på någonting och hur jag kan tappa min kraft om jag är i sammanhang där det jag är bra på inte uppskattas.

Jag hoppas att du också hittar några guldkorn i samtalet! Varmt välkommen att lyssna.

Vill du veta mer om hur Therese och jag känner varandra och om vår resa så rekommenderar jag poddavsnitt nummer 14.

 

Låt oss hålla kontakten!

Allra helst skriver jag numera på Substack, där du kan prenumerera på brev från mig. Där går det dessutom att skriva en kommentar och berätta vad du tänker när du har läst.

Jag skriver både om ideellt engagemang och om personlig utveckling. Du väljer vad du vill läsa och vad du vill prenumerera på. Välkommen!

Intressant, berätta mer!